Historiken om matleveranser

Bakgrund till matleveranser

E-handel har ökat väldigt mycket under det senaste decenniet och ett område där det verkligen har blivit en trend är inom matleveranser. Själva möjligheten att kunna handla mat online har funnits under flera år, men det är just under de senaste åren som trenden att handla mat online verkligen har börjat bre ut sig. Även om det finns en stadig tillväxt står denna handel fortfarande bara för några få procentenheter av den totala livsmedelshandeln. Förutom att du kan handla online från vanliga mataffärer finns det även många företag som erbjuder sina tjänster online såsom catering.

Norrlandscatering.se är ett bra exempel på ett företag online som informerar om möjligheten att köpa färdig mat online, speciellt när man bor på landsbygden. Här hittar du cateringmöjligheter från många städer i Norrland. Prima Catering är ett företag som funnits i Stockholm väldigt länge och jobbar främst digitalt med sin marknadsföring.  Troligtvis finns det även likande sajter för andra geografiska områden i Sverige.

Det underlättar väldigt mycket för alla, och speciellt för familjer, att kunna handla mat och även beställa färdiglagad mat på nätet. Genom att handla mat online och få den hemlevererad finns det mer tid över för att göra andra saker, vilket inte hade varit möjligt om det hade behövts flera timmar varje vecka för att handla.

Besparingar genom att göra matleveranser online

Man kan spara både tid och pengar genom att handla mat online. För det första kan man göra en beställning i princip när man än känner för det, antingen via dator eller mobil. Detta betyder att man till exempel kan utnyttja tiden på bussresan hem från jobbet. Många företag som erbjuder hemkörning av mat erbjuder förutom en vanlig hemsida även en applikation för mobila enheter, vilket gör det ännu lättare att göra en beställning. Det är också lättare att inte göra impulsköp när man inte känner sig stressad och inte lockas av produkterna som finns i affären. Då spelar det ingen roll om man har en inköpslista eller inte.

Catering online

En stor mattrend som vi börjar hitta i Sverige är att beställa catering online. Detta är mycket lättare och smidigare än vad det har varit tidigare. Förr i tiden var man tvungen att kontakta cateringföretag och be dem faxa deras meny och inte bara det, utan man var även tvungen att hitta någon som hade en fax hemma. Sedan skulle man också skicka tillbaka beställningen via fax och det var inte alltid så praktiskt. Nu för tiden surfar man istället lätt och smidigt in på ett cateringföretags hemsida och ser vilka menyer de erbjuder och ofta även deras priser. När man behöver catering Stockholm har man till exempel möjlighet att se alla de fasta menyer som de erbjuder på sin hemsida och sedan kan man kontakta dem för att göra en beställning direkt och få leverans i hela storstockholm

Framtiden hos matleveranser

Med största sannolikhet kommer olika slags matleveranser att öka stadigt i framtiden. Det är dock viktigt att affärerna ger kunderna som beställer de bästa varorna som finns, speciellt när det gäller frukt och grönsaker, då en kund inte vill få halvdana produkter, utan väldigt fina. Denna tillit måste finnas. Företag som erbjuder specialprodukter, såsom organiska produkter, veganprodukter och så vidare, kommer kanske också att öka sina möjligheter att exponera sig själva och vad de erbjuder genom att fler människor är beredda att handla matprodukter online. Precis som med specialaffärer som erbjuder exempelvis organiska produkter finns det även nischade cateringföretag som till exempel erbjuder kunderna vegetarisk och vegansk catering, liksom andra som är nischade på asiatisk eller Italiensk catering mexikansk mat.

Smaklig måltid! J